Наркотици и боеприпаси откриха при проверка в кола край Кауфланд в Русе

Новини за 22.01.2021

Наркотици и боеприпаси са открити при полицейска проверка на лек автомобил, в който са пътували двама русенци. 

На 19 януари служители на Първо РУ са извършили полицейска проверка на автомобил с марка "Опел", модел "Вектра", който бил засечен и спрян на кръстовището на ул. "Казанлък" и ул. "Пчелина" в Русе. В колата униформените са установили като водач 34-годишен мъж от Русе и пътник , също на 34 г. от Русе.

В хода на полицейските действия е изяснено, че водачът е неправоспособен, а при проверката на превозното средство и лицата са намерени боеприпаси и наркотични вещества. Водачът е отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества. Във връзка с установените по случая данни е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал. 1от НК, образувана е и преписка по описа на Първо РУ, с оглед извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

34-годишният мъж, управлявал колата, е привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за 72 часа. Предстои да бъде разгледано внесено в съда искане за вземане на постоянна мярказа неотклонение „задържане под стража“.

 

Източник: https://www.dunavmost.com/novini/narkotitsi-i-boepripasi-otkriha-pri-proverka-v-kola-krai-kaufland

Кратък линк

Още Новини