Наркотрафиканти планирали да убият вицепремиера на Черна гора Абазович

Новини за 27.04.2021

Черногорският Кавачки клан, занимаващ се с наркотрафик, е планирал да убие вицепремиера Дритан Абазович, за да си отмъсти за извършените неотдавна арести на няколко негови членове, се казва в съобщение до медиите на министерството на вътрешните работи на Черна гора, цитирано от Франс прес.

Миналата седмица полицията задържа Слободан Кашчелан, смятан за водач на бандитската групировка, и още петима нейни членове.

Според местни медии кланът води безмилостна война срещу друга бандитска групировка - от района на Скаляри, след изчезването през 2014 г. на около 300 килограма кокаин от испанско пристанище.

Разчистването на сметки между тях е взело повече от 40 жертви - в Черна гора, Сърбия, Гърция, Испания, Украйна и Австрия. Вицепремиерът Дритан Абазович нарече арестите от миналата седмица "най-големият успех от десет години" в борбата с организирана престъпност в Черна гола.

Днес властите съобщиха, че кланът е смятал да си отмъсти. Негови членове са възнамерявали "да предприемат действия, застрашаващи живота на вицепремиера . . . в отговор на арестите и съдебното преследване за извършените от тях престъпления", се казва в съобщението на вътрешното министерство.

Кашчелан бе арестуван по подозрение за организиране на престъпна група, планирала и извършила няколко тежки престъпления, за което го заплашва присъда до 40 години затвор, писа вестник "Виести".

Издирват се още осем членове на клана.

 

Източник: https://novini.bg/sviat/balkani/658841?comment=old

Кратък линк

Още Новини