"Ндрангета“ , арестуван президентът на Регионалния съвет на обл. Калабрия

Новини за Хероин 20.11.2020

Катандзаро, 19 ноември.

Президентът на Регионалния съвет на Калабрия-  Доменико Талини, член  на  партията „Forza Italia“, беше арестуван от  карабинерите на Катанзаро и Кротоне като част от операция срещу „ Ndrangheta - Grande-Aracri“ , ръководена от Главния прокурор на Катандзаро- Никола Гратери

Разследванията, координирани от прокурор Никола Гратери, засегнаха  18 други лица, обвинени по различни причинина за съучастие в  мафиотска  организация за политически-мафиотски обмен  на пари, стоки или комунални услуги с незаконен произход.

„Разследването е насочено към т. нар.  мафиотско семейство "Серия А", чийто основател е Гранд Аракри Николино“ - разяснява по време на видеовръзка прокурорът Гратери . Това е семейство, което има  огромни икономически интереси в обл.  Емилия Романя, в гр. Кротоне  и гр. Катанзаро. Това мафиотско семейство е извършвало типични престъпления  от организираната престъпна група, в случая "Ndrangheta".“ –добави Гратери.

Според  направените разследвания , заподозрените са създали  дружество с регистрация в  гр. Катандзаро , чиято дейност е била   дистрибуцията на едро на лекарствени продукти чрез мрежа от пунктове за продажба, състояща се от голям брой аптеки  (около 20 в Калабрия, 2 в Пулия и 1 в Емилия Романя).

Председателят на Регионалния съвет на  обл. Калабрия-Талини  е прикривал  тази незаконна дистрибуция  на лекаства  чрез ускоряване на бюрократичните практики , като в замяна на това е искал гаранция от мафията за сигурна  победа на  регионалните избори през 2014 г.

 

Кратък линк

Още Новини