Нива, засята с коноп е открита в района на Лясковец

Новини за 30.07.2020

Нива, засята с коноп е открита в района на Лясковец при специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества, съобщиха от ОД на МВР във Велико Търново.

При операцията в района били забелязани двама мъже, оборудвани с фенери и пръскачка, които при появата на полицейските служители побягнали. След употребата на физическа сила и помощни средства двамата били задържани. Установена е самоличността им - на 25 и 30 години от Петричко.

В автомобила им са намерени и иззети торове и препарати за бърз растеж. При извършен оглед на нивата са установени засети около 1000 растения от рода на конопа, в различна степен на развитие, с височина от 1,5 до 2,5 метра, система за капково напояване, соларни панели, акумулатори и трансформатори. Двамата са привлечени, като обвиняеми. На по-младия е наложена мярка за неотклонение "подписка", а другият мъж е задържан за 72 часа.

В хода на същата операция служители на полицейското управление в Павликени са иззели от жилище над 200 грама амфетамин, около 23 грама канабис, 15 грама метаамфетамин и електронна везна. Обитателката на имота - на 27 години, е задържана с полицейска мярка до 24 часа.

 

Източник: http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2253835

Кратък линк

Още Новини