Никола Гратери: „Lodo Conte bis “ е неефективна медиация , която не води до добри резултати в правосъдието .

Новини за 10.02.2020

Никола  Гратери: „Lodo Conte bis “ е неефективна медиация , която не води до добри резултати в правосъдието .

„ Политиците трябва  да се заемат с извършване на промени, за да се ускори съдебния  процеса, без да се намаляват правата на гражданите", обясни прокурорът на Катанзаро, който бе гост на предаването „In mezz’ora in pui” по Rai 3.

Говорейки за корупция в правосъдието,  Никола Гратери посочва, че тя обхваща около 6-7% от италианските  магистрати.

 Магистатът Гратери също рзаказва за  макси-операцията в Калабрия, довела до 330 ареста, както и  за разкриване на връзките между мафията "Ндрангета" , бизнеса  и политиката: В тази операция взеха участие  три хиляди души.

На въпроса на  Лусия Анунциата дали му харесва състава на Новия Виш Съдебен Съвет, Гратери отговаря следното:"В този Висш Съдебен Съвет виждам силна етика, виждам хора, които са възмутени ор случвашото се в страната. Това е Cъдебен Съвет,  който ми харесва, но пред който има много сериозна и  трудна работа."Срещнах се  Ренци през 2014 г., денят преди да отиде при президента Наполитано. Не че се доверих на Ренци, казах му какво трябва да се направи и той се съгласи за всичко, говорихме за структурни реформи, свързани със съдебната система", каза Гратери в отговор на въпрос за неуспеха му да го назначат за министър на правосъдието. "Защо Наполитано наложи вето? Питай го! Явно смята, че съм прекалено характерен. Не знам какво е имал впредвид . Вярно е, че съм много независим  и не съм част от нито едно политичвско движение, имам твърд характер.Във всеки случай, след като бях свършил работата си като министър, щях да си направя своя ферма, добър земеделски производител съм , със сигурност нямаше да съм съдия.“- посочва Никола Гратери.

 

Кратък линк

Още Новини