НОВИНИ ОТ СВЕТА – НАРКОТИЦИ, 04.06.2020 г.

Новини за 04.06.2020

Италия. Италианската полиция е арестувала вчера 26 души по подозрение, че са продавали наркотици за мафиотския клан Камора, базиран в Неапол. Арестуваните са купили кокаин от мафиотския клан Ндрангета, Калабрия, който контролира европейската търговия с кокаин, съобщиха от полицията. Полицията е иззела активи на стойност 15 милиона евро от гангстерска група: 12 моторни превозни средства, 13 апартаменти и вили, 46 разплащателни сметки, няколко кредитни карти, четири фирми.

Източник: https://www.ansa.it/english/news/2020/06/03/26-camorra-drugs-arrests-5_c0baa36f-fbbe-4a41-b816-c71e7db4dc35.html

Франция. Амфетамини, алкохол и афери…цветната кариера на един забравен човек във Франция. През 1980 г.  футболният свят е в краката на  23-годишния Жан-Франсоа Лариос.  Обявен за футболист на годината от France Football, печели шампионата с отбора Сент-Етиен и участва на Световното първенство в Испания през 1982 г.

Лариос и Кристел, съпругата на Платини се влюбват. В интервю, по повод излизане на неговата автобиография „Играх с огън“ през 2017г. той казва: „Това бе историята на Адам и Ева. Това бе любов от пръв поглед, истинска любовна история. И накрая, тя се сбогува с мен по телефона, избра да не е с мен. Трябваше да го приема.“ Платини е дал ултиматум на Идалго (Мишел Идалго, селекционер на френския тим) „Той…или аз!“.

 

 

В биографията му от 2017 г. той разкрива, че е взимал амфетамини „само при големи случаи, за да съм наравно с холандците и германците“, хазарт, секс, алкохол и наркотици. „Разкъсвах се между алкохола и наркотиците“. Всички знаят името на Мишел Платини, но не и това на Жан-Франсоа Лариос. За забравения футболен гений на Франция много спортни наблюдатели от неговата епоха смятат, че не е трябвало да става така.

Източник: https://www.mountroyalsoccer.com/2020/6/3/21262129/amphetamines-alcohol-and-affairs-the-colourful-career-of-frances-forgotten-man

 

Канада. Канадското педиатрично общество насърчава лекарите да дискутират употребата на канабис с тийнейджъри. Клиницистите трябва редовно да питат подрастващите за употребата на канабис, за да идентифицират модели на злоупотреба с наркотици, които могат да доведат до депресия, тревожност, проблеми в училище и други проблеми с психичното и физическо здраве, според Националната Канадска асоциация, представляваща педиатри. Според проучване на Health Canada, проведено през миналата година, 44% от подрастващите между 16 и 19 години, са пробвали канабис. Много родители и младежи за обезпокоени за потенциалните последици от употребата на канабис и търсят отговори от своите лекари. Много млади хора посещават своя лекар със симптоми, за които дори не подозират, че са свързани с употребата на канабис, като загуба на концентрация, затруднено заспиване и промени в настроението. Канабисът, който беше легализиран в Канада през 2018 г. може да доведе до множество здравословни проблеми, особено ако хората започнат да го употребяват в началото на живота си. Младежите са особено уязвими на промени на мозъчното развитие в резултат на честа употреба, пише The Globe and Mail.

 

Източник: https://www.theglobeandmail.com/canada/article-canadian-paediatric-society-urges-doctors-to-discuss-cannabis-use-with/

 

Кратък линк

Още Новини