Нов удар за Иван, разстрелял с Калашник бургазлия край езерото Вая

Новини за 22.02.2021

Сравнителният анализ и биологичният материал буквално са заковали 33-годишния шуменец като извършител на престъплението, при което мистериозно изчезнаха 400 хил. лв.

Гилзите от Калашника, с който Иван Петров е гръмнал бургазлията Петър Валериев, са същите, с които през 2016 г. двамата са обрали инкасов автомобил в подземния паркинг на "The mall" в София.

Сравнителният анализ и биологичният материал буквално са заковали 33-годишния шуменец като извършител на престъплението, при което мистериозно изчезнаха 400 хил. лв., пише Флагман.бг.В края на януари Петров получи 18 години затвор за жестокото убийство Петър Валериев, който бе застрелян с автомат „Калашников” на 16 ноември 2019 година край езерото "Вая" в морския град.

Софийската градска прокуратура (СГП) е предявила обвинение срещу Петров за въоръжения грабеж, извършен през 2016 г. в столичен търговски център на бул. „Цариградско шосе“.  

В хода на разследването е установено, че около 10:30 часа на 22 февруари 2016 г., на паркинг в търговския комплекс „The Mall“ в столицата, Иван в съучастие с Петър са атакували инкасо автомобил. Тогава Иван насочил Калашника си към служител на охранителната фирма, като го заплашил, че ще го гръмне, ако не отворят колата.

Шуменецът произвел с автомата си 5 изстрела и ударил униформения с него в гърба. Когато той се строполил на земята, Петър и Иван грабнали от багажника платнен чувал с парична сума в левове и друга валута, златни монети и злато (скрап).Общата им стойност възлизала на 400 000 лева.

До съпричастността на 33-годишния мъж към това престъпление и привличането му към наказателна отговорност се е стигнало в хода на разследване по делото за убийството на приятеля му Петър. След като Калашникът бе открит, анализиран и изследван, безспорно е доказано, че това е същото оръжие, с което е извършен и обирът в мола. 

Припомняме, че двамата разделили плячката и поне привидно живеели изключително скромно. Петър Валериев обаче проиграл своята част по казината за много кратко време и постоянно искал заеми от Иван. Задлъжнял му с 50 хил. лева. Това и била причината Петров да гръмне партньора си.

Убийството е станало на 16.11.2019 година в Промишлена зона „Север”, в близост до езерото Вая. След като го застрелял, захвърлил тялото на Петър между жп линията на СО МАТ и кв. Долно Езерово, след ден го преместил на около 200 метра, където бе намерено от бургаско семейство.

Смъртта на бургазлията настъпила от един куршум, произведен с незаконно притежавания Калашников.    https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/nov-udar-za-ivan-razstrelyal-s-kalashnik-burgazliya-kray-ezeroto-vaya_news801140.html

Кратък линк

Още Новини