Нутелата може да се окаже опасна за вашето здраве. В Сърбия, митническите служители намират наркотици в дъвки, салати, буркани с "Нутела"…

Новини за Кокаин 31.07.2020

Митнически служители в Сърбия са открили наркотици в бельо, обувки, кутии с дъвки, лекарства, буркани с шоколад "Нутела", в листа от маруля и дори в  шампоан.

На ГКПП Градина, митничарите спрели "BMW 3" с британски регистрационни номера за подробен преглед, в който пътували двама мъже и жена. Когато отвили капачката на шампоана, митничарите се стреснали от силната миризма на марихуана.

При друг случай, е направен опит да се скрият наркотици, торбичка с хашиш, в кутия с дъвки.

На ГКПП Батровци (ГКПП Батровци-Баяково е граничен контролно-пропускателен пункт между Сърбия и Хърватия), в „Ауди“ с норвежка регистрация, митнически служител е намерил торба с хашиш в торба за боклук. Багажът на норвежеца, пътувал към родината си - Турция, е бил подробно претърсен. Хашиш е бил намерен и в куфара му, в козметична чанта.

 

При претърсване на „Пежо 308” с френска регистрация, в който двама френски граждани пътували към Турция, по време на претърсване в бельото на водача са намерени три торбички с над 100 грама марихуана.

На ГКПП Градина - „Range Rover“ с холандски регистрационни номера, пътували семейство от четирима холандски граждани от турски произход. На задната седалка, в пътна чанта е намерена торба с марихуана, собственост на 43-годишният баща на семейството и водач на автомобила.

В началото на месец юли, митничарите са открили скрити пакети с марихуана и хашиш в буркан „Нутела“. По време на проверката, митническият служител забелязал, че алуминиевите фолиа, с които херметически са затворени бурканите, са отворени под капака, въпреки че изглежда, че са пълни до върха. Съдържанието на популярния шоколад е проверено по-подробно, благодарение на което са били открити наркотиците.

На летище "Никола Тесла" е бил предотвратен опит за контрабанда на почти три килограма кокаин, скрит в акустична китара. Иззети са 2 805 грама наркотици от акустичната китара, в три пакета.

Хероин с висока чистота, на стойност около 10 милиона евро, е бил намерен в палети с лимони в камион, пътуващ от Турция, през Сърбия за Чехия.

В началото на юли на ГКПП Градина митническите служители, в сътрудничество с полицията, са открили пакети с кокаин, скрити сред листата на маруля. 

 

Отново там, необичаен случай на контрабанда - различни наркотични вещества се били скрити под стелка в една обувка.

 

 

По материали от https://www.dnevnik.rs/hronika/carinici-drogu-nalaze-u-zvakama-smecu-salati-teglama-nutele-27-07-2020

Кратък линк

Още Новини