Петролна мафия, още 49 ареста в Калабрия: арестуваните са от клана „Манкузо“ в обл. Лимбади

Новини за Кокаин 29.04.2021

Заподозрените са 56  по време на мащабна акция на  карабинерите и финансова полиция, започнала тази сутрин. В основата на разследването е нелегалната  търговия с петролни продукти.  

 

Нови масови арести в Катандзаро. Тази сутрин специалната оперативна група на карабинерите и звено на икономическа и финансова полиция на Катандзаро  изпълниха заповед за задържане, издадена от  главния съдия на Съда в Катандзаро - Валерия Изабела Валензи срещу 56 заподозрени, от които 32 са задържани, 21 са  под домашен арест, а 3-ма са с ограничителни заповеди, по искане на прокурора Никола Гратери и заместник-прокурорите Андреа Манкусо, Аннамария  Фрустачи и Антонио де Бернардо.

Петролна мафия

Ограничителните мерки са били  издадени като част от продължението  на  макси процеса „Rinascita Scott", който доведе на 8 април миналата година като част от съвместната операция  в Рим, Неапол, Реджо Калабрия и Катанцаро, наречен“ Petrol mafie Spa“  до постановление на декрет за задържане на 15 заподозрени за престъпление, издаден от Дирекция „Антимафия “ на Катанзаро.

 

Обвиненията

Отговорните лица се разследват по различни причини за участие е мафиотска  група, целяща извършване на престъпления на изнудване, пране на пари с незаконен произход , избягване на данъци и акцизи, както  и  издаване на фактури за несъществуващи сделки (F.O.I.).

В  Лимбади

Следствените дейности, ръководени от Прокуратурата на Катандзаро  и със съдействието  на икономическата и финансова полиция , закрива кръга на незаконните дейности на мафиотската групировка, оглавявана от клана "Манкузо" в Лимбади.  Дейността на клана е нелегална търговия  и логистика на  петролни продукти.

Конфискувани активи

В провинциите Катандзаро,  Вибо Валентия, Реджо Калабрия, Кротоне, Неапол, Салерно, Верона, Катания, Палермо, Месина, Рагуза, Сиракуза, Калтанисета са конфискувани активи, собственост на капиталови дружества, извършващи незаконна  дейност с търговията на  горива и транспорт. Разпореждането за конфискация е издадено от прокурор Никола Гратери.

 

Източник: https://www.lacnews24.it/cronaca/petrolmafie-altri-49-arresti-in-calabria-colpito-il-clan-mancuso-di-limbadi_13587

Кратък линк

Още Новини