Пияният, помел 6 коли в Пловдив, предложил подкуп

Новини за 09.10.2019

Пиян шофьор удари 6 коли на паркинг в Пловдив. Инцидентът стана вчера пред търговски център, съобщиха от полицията в града. Сигнал е получен след 03:00 ч. миналата нощ.

Свидетелите на инцидента разказаха пред Нова тв какво точно се е случило.

"Бяхме с един таксиметров шофьор в магазина, когато чухме трясък. Излязохме и видяхме, че някаква кола е ударила 5-6 други коли. Беше пиян. Опита се да избяга, но шофьорът го спря. Предложи и подкуп, за да го пуснем. Полицията дойде и го задържа”, разказа Атанас Петков, продавач в денонощен магазин.

По думите на Ботьо Григинов, главен инспектор "Пътна полиция” – Пловдив, водачът е имал и други нарушения на пътя през годините.

"При инцидента във вторник е установено, че мъжът е имал 2,44 промила алкохол в кръвта. Назначена е и кръвна проба. Застрахователното дружество по своя преценка решава какво да бъде обезщетението”, заяви той.

От началото на годината е имало 151 подобни случая, а заловените пияни на пътя са 280.

Днес прокуратурата ще поиска от съда да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража спрямо 19-годишния неправоспособен шофьор, който преди седмица блъсна колата си в електрически стълб и уби двама свои приятели.

 

 

 

https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/10/09/piianiiat-pomel-6-koli-v-plovdiv-predlojil-podkup.425519

 

Кратък линк

Още Новини