Прокуратурата обяви за огромно количество наркотици и оръжия, намерени в гараж

Новини за 14.08.2019

Специализираната прокуратура съобщи за "огромно количество наркотици", открити в гаражна клетка, наета от един от участниците в организирана престъпна група, неутрализирана на 7 и 8 август.

Наемателят на гаража в софийския квартал "Манастирски ливади" се издирва и за него има издадена европейска заповед за арест. До момента са повдигнати обвинения за участие в престъпната група на 33 лица, някои от които също се издирват.

В гаража са намерени наркотични вещества от различен вид, автоматични огнестрелни оръжия, както и документи, доказващи престъпната дейност на групата, се казва в съобщението. Според разследващите гаражът е бил използван като склад за наркотици и място за разфасоване. Огромната част от дрогата е доставена "на едро" в различни опаковки, чували, сакове.

Намерени са 110 пакета с марихуана с различно тегло, в два чувала и пет сака. Иззети са 7 пакета с общо 70 000 броя таблетки екстази, два 3-литрови буркана с амфетамини на таблетки, течен амфетамин, както и 114 пакета амфетамини с различно тегло, хероин, 100 спейсбека (самозалепващи се пликчета) с кокаин. Количеството и стойността на намерените наркотици все още се установяват.

Намерени и иззети са два автомата "Калашников" и един автомат "Скорпион", седем електронни везни, вакуумираща машина, предпазно облекло (гащеризони, маски, ръкавици), както и 4 тефтера със счетоводството на групата.

 

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/08/14/3950936_prokuraturata_obiavi_za_ogromno_kolichestvo_narkotici/?ref=rss

Кратък линк

Още Новини