Разбиха наркооранжерия в апартамент в Благоевград

Новини за 10.10.2019

В следобедните часове на 7 октомври, в хода на планирана полицейска операция срещу наркоразпространението на обслужв територия, служители на Районно управление на МВР-Етрополе спрели с цел проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“. То съобщиха от ОДМВР-София. След като в колата било открито пакетче с около 10 грама суха тревиста маса, реагираща на канабис, криминалистите от рай управление, съвместно с колегите им от областната дирекция, пристъпили към претърсване на адресите, обитавани от 49-год водач на превозното средство. 

В къща в село Брусен те намерили още 400 грама суха тревиста маса, отново реагираща на ка Със съдействието на служители от местното районно управление било извършено претърсване и на апартамент в Ботевград Жилището се оказало преустроено в домашна оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с климатична инсталация, въздуховоди, вентилатори и лампи. Иззети са общо 81 канабисови растения в различен стадий на растеж, препарати за отгле им, както и около 3 кг суха тревиста маса канабис.

По случая е образувано досъдебно производство, а 49-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. След доклад на събран доказателства в прокуратурата, вчера мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за извършени престъпления по чл. 354А, изр.1 и по чл. 354В, ал.1 от НК. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

 https://pik.bg/разбиха-наркооранжерия-в-апартамент-в-благоевград-снимка-news875727.html?fbclid=IwAR2_d7UUNrhHBujHY4hoBI5BlCDVFSfs3_eWO2yyey2WW3G6jstABiE5CSU

Кратък линк

Още Новини