Разкриха с колко е карал убиецът на Милен Цветков - вместо да намали, засилил скоростта!

Новини за 10.07.2020

Кристиан не искал да бъде прегледан и първо излъгал, че има стара травма на гръбнака, а после - че страда от стомашно разстройство

От пледоарията на прокуратурата стана ясно, че скоростта на джипа убиец, с който се е движил Кристиан Николов, е била не по-малка от 103 км/ч в момента на удара, а 16-17 м преди това тя била около 95 км/ч. Това пише "Телеграф".  Вместо да намали при забелязването на червения светофар и спрелия пред него автомобил, в който пътувал Милен Цветков, той ускорил, което се доказва и от липсата на спирачен път.   Припомняме, че вчера стана ясно, че Кристиан разигравал следователите и отказвал психиатрична експертиза и вземане на ДНК проби. Това стана ясно по време на заседанието на съда, на което се гледа мярката за неотклонение на 22-годишния младеж.

Става ясно още, че той си измислял причини, поради които не искал да бъде прегледан. На една от датите заявил, че има стара травма на гръбнака, а на друга - че страда от стомашно разстройство. Медицинските справки показват, че той не страда от здравословни проблеми. Самият Кристиан бе включен във видеоконферентна връзка, но пожела изобщо да не присъства на съдебното заседание и връзката с него беше прекъсната. Николов настоява мярката му за неотклонение да бъде изменена, като бъде освободен от ареста.

Както е известно, навръх Великден Кристиан удари с автомобила си колата на Цветков. Фаталната катастрофа стана на кръстовище в квартал „Хладилника“, докато Цветков чака в колата си на червен светофар. Той бе отнесен с жесток удар отзад от джипа, управляван от Кристиан. Момчето седнало зад волана под въздействието на наркотици. Заедно с него в колата са били синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, и 21-годишната Симона Цветкова, които също получиха обвинения, че са затаили истина и са с гаранции от по 10 хиляди лева. За майката на Кристиан - Десислава, обвинението е, че е предоставила автомобил на дрогирания си син и е пусната под гаранция от 100 000 лв.

https://blitz.bg/kriminalni/razkrikha-s-kolko-e-karal-ubietst-na-milen-tsvetkov-vmesto-da-namali-zasilil-skorostta_news756950.html

Кратък линк

Още Новини