Решиха съдбата на наивната Таня, набутала се с кокаин за 5 млн. след свалка

Новини за 16.09.2020

Под стража остава и гаджето й Николай, с когото тя се запознала в Тиндер

Апелативен съд-Бургас потвърди мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоянка Драгнева и Николай Георгиев, задържани при опит да пренесат от България в Турция над 18 кг. кокаин. Това съобщиха от Апелативен съд - Бургас, съобщава "Флагман".

Наркотичното вещество е открито при щателна митническа проверка на ГКПП „Малко Търново“ на 5 септември тази година. Наркотикът е бил разпределен в 17 пакета и укрит в тайник, разположен в лек автомобил.
Стоянка Драгнева и Николай Георгиев са привлечени под отговорност за тежки умишлени престъпления - незаконно придобиване и държане на високорисково наркотично вещество – кокаин с общо тегло 18 221 грама, което е в особено големи размери и случаят е особено тежък, както и опит да пренесат през границата на страната, без знанието на митническите власти, същото високорисково наркотично вещество, което е в особено големи размери и случаят е особено тежък. Предвидените в закона наказания за посочените деяния са лишаване от свобода, съответно от пет до петнадесет години и от петнадесет до двадесет години, както и с глоба, съответно от 20 000 лева до 100 000 лева и от 200 000 лева до 300 000 лева. Според апелативните съдии правилно е заключението на първата инстанция, че от събраните на до момента доказателства да може да се направи обосновано подозрение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са привлечени към отговорност. Правилен е и изводът, че не съществува опасност да се укрият, но е налице реална опасност да извършат престъпление. Започналото досъдебно производство и предвидените тежки наказания за двете престъпления са достатъчен мотив да затруднят разследването и да попречат за разкриването на обективната истина, посочва в определението си съдът.
Въззивният състав подчертава, че тези обстоятелства изискват спрямо обвиняемите първоначално да се вземе най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Тя е съответна на изключително високата степен на обществена опасност на конкретните деяния и на данните за личността на двамата - възраст, семейно положение, здравословно състояние, трудова заетост и други. Постоянната адресна регистрация и известно местоживеене на обвиняемите, както и родителските задължения на Николай Г. към малолетното му дете, не са такива обстоятелства, които да изключат категорично опасността от извършване на престъпление. Според апелативните съдии мярката за неотклонение „задържане под стража“ е адекватна и с оглед обезпечаване приключването на наказателното производство в разумен срок. Определението на Апелативен съд-Бургас не подлежи на обжалване и протестиране.

 https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/reshikha-sdbata-na-naivnata-tanya-nabutala-se-s-kokain-za-5-mln-sled-svalka_news769805.html

Кратък линк

Още Новини