Седем в ареста за разпространение на дрога в Пловдив

Новини за 08.11.2019

Седем души са задържани в Пловдив при полицейска операция срещу разпространението и употребата на наркотици, съобщиха от МВР.

Акцията е проведена на 6 ноември от служители на “Криминална полиция” и “Специализирани полицейски сили" в Пловдив под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив.

На "Голямоконарско шосе" в момент на сделка с наркотици са заловени трима мъже и четири жени, придвижвали се с два автомобила – "Ауди” и "Рейндж Ровър".

При последвалите лични обиски и претърсвания в колите и на два частни адреса разследващите са иззели над 73,5 грама метамфетамин на кристали, 4 стъклени лули и 2 електронни везни със следи от наркотичното вещество, 100 таблетки клонарекс, пакетче амфетамин и мобилни телефони.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал.1 от НК, което се наблюдава от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Седмината, на възраст между 21 и 45 години, са били задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Впоследствие на двама от тях са повдигнати обвинения и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

 

 

 

https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/11/08/sedem-v-aresta-za-razprostranenie-na-droga-v-plovdiv.429009
 

Кратък линк

Още Новини