Седем души са задържани при специализирана полицейска операция по линия на наркотици, открити са канабисови насаждения и домашна нарколаборатория

Новини за 07.06.2018

Седем души са задържани при специализирана полицейска операция по линия на наркотици, открити са канабисови насаждения и домашна нарколаборатория. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицейските действия са проведени през последните два дни на територията на ОДМВР - София. Задържани са общо седем души. 
Операцията по противодействие на престъпленията, свързани с производството и разпространението на наркотици, е проведена на 5 юни от служители на РУ - Самоков. В гориста местност в землището на село Белчин те попаднали на 250 найлонови чувала с пръст със засадени във всеки един от тях стръкове зелени растения от рода на конопа, както и изградена система за поливане. На място са задържани двама криминално проявени и осъждани мъже. При последвалото претърсване в къща в същото село, собственост на единия от тях, в една от стаите са открити и иззети 25 грама суха зелена тревиста маса канабис, тъмнозелена смолиста бучка хашиш с тегло 40 грама, малко количество бяло прахообразно вещество амфетамин, ловна двуцевна пушка и 20 боеприпаса. На тавана на стопанска постройка в двора на имота полицейските служители разкрили специално оборудвано помещение за домашно производство на марихуана. Иззети са 93 канабисови растения, засадени в саксии, кварцови лампи, вентилатори, въздуховод, електрически трафове, климатик, течна тор и бидони с вода. 
По-късно същия ден, при друга полицейска акция, проведена от криминалисти от ОДМВР- София и колегите им от РУ - Самоков, е задържан криминално проявен 25-годишен самоковец. При претърсване в дома му са открити и иззети 500 грама зелена тревиста маса марихуана, 17 таблетки екстази и електронна везна. 
В рамките на образуваните по двата случая досъдебни производства на тримата задържани са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. 
При полицейска операция на служители от РУ - Етрополе, проведена на 5 юни, е задържан криминално проявен и осъждан 26-годишен мъж от с. Лъга, от когото са иззети електронна везна и около 10 грама канабис. По случая е образувано бързо производство. 
Полицейски операции за противодействие на престъпленията с наркотични вещества са проведени и на територията на Ботевград на 5 и 7 юни. В хода на първата е извършено претърсване на частен адрес в града. Иззети са 12 топчета със суха зелена тревиста маса канабис и други 30 с неправилна форма, бели на цвят, реагиращи на метамфетамин, укрити на различни места в жилището. Намерени и иззети са още два газови пистолета с неустановена марка и модел и електронна везна. За срок до 24 часа са задържани двама мъже, установени на адреса. По случая е образувано досъдебно производство, разследването по което продължава под наблюдението на районната прокуратура. Още два буркана с марихуана, гриндер и електронна везна са иззети тази сутрин при претърсване на друго жилище в Ботевград. Полицейските действия продължават. За срок до 24 часа е задържан обитателят на адреса.

 

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2531073

Кратък линк

Още Новини