Скандална схема! Ето как синът на Гълъбин Боевски отърва затвора

Новини за 09.09.2019

Има ли двоен аршин за търговците на дрога, питат се мнозина след решението на съдия Александра Йорданова от Софийския градски съд да помилва спипания с 50 грама наркотици в момента на сделка Пол Боевски.

В началото на седмицата 26-годишният наследник на олимпийския шампион Гълъбин Боевски се призна за пласьор на дрога и излезе от килията на следствения арест, пише столичен седмичник.

Според сключеното споразумение между Пол Боевски и прокуратурата, одобрено от съда, младият мъж е осъден на 3 години условна присъда и смехотворната глоба от 2500 лева. Ако в следващите 36 месеца синът на Гълъбин Боевски бъде спипан с наркотици, то условната му присъда ще се активира и ще се превърна в ефективна.

По подобна схема само преди месец затвора отърва и друг роднина на именит българин. Петър Рачков, брат на тв звездата Димитър Рачков, също се сдоби с условна присъда за притежание и търговия с наркотици, постановена от съда в Бургас, макар през последните години многократно да е залавян с амфетамини, както и с пачка фалшиви долари.

По наркоделото на Пол най-голямата въпросителна остава защо наследникът на щангиста Гълъбин Боевски не е осъден като част от наркобанда.

Припомняме, че младият мъж беше арестуван на 4 април заедно с други двама мъже и се оказа, че е работил за осъдения за търговия с наркотици Костадин Йорданов - Коце Ламята, добил светска популярност като бивше гадже на фолкпевеца Азис. Ламята излежава присъда в затвора в Казичене, а докато е зад решетките, бизнесът с наркотици е бил поет от Пол Боевски. Той разполагал с ключове от апартамента на Ламята, шофирал джипа му БМВ и ползвал клиентската мрежа. При задържането на Пол у него бяха открити почти 50 грама наркотици - 27 грама кокаин в разфасовки от пакети по 0,4 грама, 18 грама амфетамин и 2 грама марихуана.

Пол работел съвместно със сина на Коце Ламята - Виктор, който също е подсъдим, но отказва да сключи споразумение с прокуратурата.

 

 

http://www.bradva.bg/bg/article/article-171071?fbclid=IwAR098wO6RgVcL0PMb2C6Q4WU952igWALuzNHsCF5z5SVXv9m118yuz91EBU#.XXXn-u35UdW

Кратък линк

Още Новини