След спецакцията в Шуменско: Задържаха 16 души с наркотици и боеприпаси

Новини за 29.07.2020

Зам.-главният секретар на МВР Стоян Темелакиев и главният прокурор Иван Гешев са се запознали със създадената организация и предприетите действия от полицейските служители по време на специализираната операция

Шестнайсет души са задържани за притежание и разпространение на наркотични вещества, и за незаконно притежаване на боеприпаси с различен калибър, при проведената специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Шуменско на 28 юли, съобщиха от полицията..

Образувани са девет досъдебни и две бързи полицейски производства. При съвместна проверка с ОДБХ от търговски обекти в община Смядово са иззети и 108 килограма месо с неизяснен произход, което е изпратено за унищожаване. Проверени са общо 414 души, 69 от тях - криминалнопроявени. Извършени са проверки и на 294 моторни превозни средства.

За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 41 акта, наложени са 48 глоби с фиш. Констатирани са и 174 нарушения на скоростните режими с мобилна камера.


Заместник-главният секретар на МВР Стоян Темелакиев и главният прокурор Иван Гешев са се запознали със създадената организация и предприетите действия от полицейските служители по време на специализираната операция, проведена под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен.

 

 

https://dariknews.bg/regioni/shumen/sled-specakciiata-v-shumensko-zadyrzhaha-16-dushi-s-narkotici-i-boepripasi-2234973

Кратък линк

Още Новини