Спецакция в монтанско, намериха 10 кг канабис

Новини за 13.02.2020

Служители на полицията в Лом и Монтана са иззели 10 килограма канабис и 2 електронни везни при специализирани полицейски операции за противодействие на конвенционалната престъпност. На 10 февруари след сигнали са извършени проверки на товарен автомобил в с. Якимово, лек автомобил в с. Расово и апартамент в ж.к. "Пъстрина" в Монтана, съобщават от полицията.

При проведените процесуално-следствени действия служители на Участък Якимово са иззели от 20-годишен пътник на товарен автомобил кутия от цигари, съдържаща 12,22 грама канабис.
В Расово при проверка на лек автомобил с монтанска регистрация в джоба на якето на 50-годишен пътник са намерени 2 кутии от цигари, съдържащи 32,71 грама канабис във вид на суха зелена листна маса. При последвалото претърсване в дома му в с. Медковец са иззети още 9,2 кг канабис - суха, зелена, листна маса.

Същият ден след получена информация служители на РУ Монтана са открили 639 грама канабис и 2 ел. везни в апартамент в ж.к. "Пъстрина" в Монтана и имот в с. Бъзовец, обитавани от 31-годишен монтански жител.

Притежателите на наркотични вещества са задържани за 24 часа в РУ Лом и РУ Монтана. По случаите са образувани досъдебни производства.

 

 

 

https://www.dnes.bg/notifikacii/2020/02/12/specakciia-v-montansko-nameriha-10-kg-kanabis.438824

 

Кратък линк

Още Новини