Спипаха известен наркотрафикант във Варна

Новини за 11.02.2020

64-годишен турски гражданин, роден в Силистра, бе задържан под стража от Варненския окръжен съд, за да бъде предаден на властите в южната ни съседка, съобщава "Труд".  Преди 5 г. той е бил осъден на 7 години и половина затвор за съучастие в трафик на 10,5 кг хероин от Турция през България за Холандия.

Докато чакал финала на процеса, Нихат е имал забрана да напуска пределите на страната, но избягал и се укрил от правосъдието. Затова е бил обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол – Анкара.

Полицията във Варна го открила и арестувала на 3 януари тази година. Давността на наказателното преследване спрямо него в Турция е 20-годишна и изтича през 2035 г., като извършеното престъпление е наказуемо и по българското законодателство, стана ясно на заседанието на съда.

За да бъде гарантирано явяването на Нихат на делото за екстрадицията му, магистратите му наложиха най-тежката мярка за неотклонение. Определението може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

 

 

 

 

https://blitz.bg/kriminalni/spipakha-izvesten-narkotrafikant-vv-varna_news726198.html


 

Кратък линк

Още Новини