Спипаха лекар руснак в Добрич с детско порно, ето какво се случи

Новини за 06.04.2021

52-годишният мъж беше задържан през юни 2020 г. и обвинен за това, че е държал порнографски материали

Глобиха с 3000 лв. руския лекар от МБАЛ-Добрич, хванат с детска порнография.

Припомняме, 52-годишният мъж беше задържан през юни 2020 г. и обвинен за това, че е държал порнографски материали.

При мониторинг със специализирани софтуерни програми за контрол на различни мрежи, използвани от потребители от цял свят за обмяна на файлове, е бил засечен потребител от българското интернет пространство, който разпространявал файлове, разпознати от базата данни като детска сексуална експлоатация.

През май миналата година е било образувано досъдебно производство по случая.

В хода на разследването станало ясно, че извършителят на престъплението е лекар специализант в "Хирургичното отделение" при МБАЛ-Добрич. 

В паметта на три преносими компютъра на обвиняемия били намерени 8456 фото- и видеофайлове, квалифицирани като порнографски материали, за създаването на които били използвани деца под 18 години.

Законът предвижда за подобно престъпление до една година и глоба до 2000 лева. 

Предвид чистото съдебно минало на обвиняемия и факта, че с деянието не са причинени имуществени вреди обаче Районната прокуратура в Добрич е внесла в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание.

 

 

https://blitz.bg/kriminalni/nakazanie/spipakha-lekar-rusnak-v-dobrich-s-detsko-porno-eto-kakvo-se-sluchi_news810015.html

Кратък линк

Още Новини