Съдия: 11 кг наркотици не е нещо, което всеки ден се среща

Новини за Синтетични наркотици-Амфетамини 27.05.2020

Трафикантите на дрога - иранецът Али Хондан Ваджиолах и турчинът Али Юксел, които бяха задържани от пловдивската полиция с дрога на стойност близо 300 000 лева, поискаха от магистратите мярка "домашен арест". Съдът обаче не уважи искането им и ги остави за постоянно в ареста, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

При полицейска операция бе задържан Али Юксел с 1 кг хероин, на стойност близо 90 000 лв. Той е закупил наркотика от иранеца Али Ваджиолах. Сделката се е състояла на територията на град Пловдив, като продавачът след приключване на сделката се е отправил към София. На входа на София същият е бил спрян за проверка от органите на реда, и в последствие при претърсване и обиск на дома му, са открити 11 кг амфетамин, на стойност около 250 000лв.

Юксел е 60-годишен турски гражданин със статут на бежанец. Той е бил осъждан три пъти за тежки умишлени престъпления за наркотици, като е освободен предсрочно на през 2018 година. Защитникът му адвокат Тодор Аврамов представи медицински документи, че клиентът му е с влошено здраве, страдал от диабет, скоро претърпял операция и едва не загубил крака си. Затова адв. Аврамов поиска по-лека мярка за повереника си - "домашен арест".

Юксел заяви, че не познава Ваджиолах и преди не е имал никакви взаимоотношения с него. Не знаел какво е съдържанието на пакета с хероин. 

Иранецът Али Хондан Хаджиолах живеел от 20 години в България, като има жена и три деца. Той не е осъждан и има чисто минало, но обяснение как амфетаминът се е оказал в дома му не даде. Той поиска "домашен арест" , защото две от децата му имали тежки увреждания като едното било с 90% инвалидност и Хондан се грижил за тях. 

"Искаш да се грижиш за децата си, но 11 килограма наркотици не е нещо, което се среща всеки ден", заяви за Хаджиолах съдия Христо Симидчиев. В крайна сметка съдията уважи искането на прокуратурата и определи мярка за неотклонение и на двамата трафиканти "задържане под стража". 

Мярката може да се обжалва пред Апелативен съд Пловдив на 2 юни.

Източник: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudiya-11-kg-narkotici-ne-e-neshto-koeto-vseki-den-se-sreshta-969850

Кратък линк

Още Новини