С помощта на куче залавят кокаин на пристанище, близо до град Одеса, Украйна, на стойност 4 милиона долара

Новини за 19.11.2020

Пратка кокаин с приблизителна стойност около 4 милиона долара е намерена в търговското морско пристанище Южни, на 30 километра източно от град Одеса, Украйна.

Наркотикът е пристигнал от Република Еквадор в контейнер с банани. Цената на иззетата пратка кокаин е около 4 милиона долара", заявиха от Службата на главния прокурор на Украйна в сряда, 18 ноември.

Според министерството в момента "се извършват следствени действия за установяване на лицата, замесени в престъплението".

Одеската регионална прокуратура е започнала наказателно производство по част 3 на член 305 от Наказателния кодекс на Украйна - контрабанда на наркотици, извършена от организирана група, в особено големи размери. Предвиденото наказание по този член е лишаване от свобода за срок от 8 до 12 години и конфискация на наркотиците и имуществото.

На 29 октомври тази година, на кораб натоварен с банани от Еквадор бяха намерени наркотици на стойност над 10 милиона долари.

 

Източник: https://focus.ua/ukraine/467555-v-portu-yuzhnyy-opyat-nashli-kokain-sobaka-obnaruzhila-v-bananah-zapas-narkotika-na-4-mln

Кратък линк

Още Новини