Този път мърдане няма! Гърците съсипаха тополнишкия наркодилър О. Атанасов! Осъдиха го на 10 г. затвор, 50 000 Евро глоба, чакат го още 4 присъди за трафик !

Новини за 11.02.2019

И пред местния съд Огнян Атанасов се прави на страдалец, та даже загубил и паметта си ... 56-годишният Огнян Атанасов от петричкото село Тополница , бе осъден на 10 години затвор от тричленния касационен съд на Солун.,това съобщи Български новини -Гърция. Беглецът от гръцки затвор ,преди години ,е признат за виновен за трафик на наркотици, акт, започнал през март 1999 г., четири месеца след бягството му от затвора Касандра, където е бил задържан. Съдът го осъди за продажбата на наркотици, разкрита и задържан на гръцко-българската граница в размер на 62.5 гр. хероин. По случая е арестуван грък, който е посочил Атанасов като доставчик на наркотици. Гръцкият гражданин е осъден на три години лишаване от свобода. Атанасов бе обвинен и за втори случай с хероин за 50 грама, за което обаче, съдиите изразиха съмнения. Атанасов, който бе предаден преди няколко седмици на гръцките власти е разпитан от съда, където е отрекъл всякаква връзка с търговия на наркотици. 

Непрекъснато е имал пропуски в паметта, които дължи на здравословните си проблеми: „Болен съм. Често губя съзнание и не знам къде съм. Не зная защо ме съдят“, са част от показанията му. В допълнение към десетгодишната присъда, съдът наложи и глоба от 50 000 евро на Атанасов, като в следващи период се очаква да бъде изправен отново пред съда в Солун, тъй като той е обвинен и в четири други дела за трафик на наркотици. Атанасов ще в началото на 90-те години граничното село Тополница се прочува като Меката на дрогата, а Огнян като един от босовете на наркотрафика към Гърция. След няколко предателства той започва да работи само с каналджии от родното му село и от съседно село Вълково.

Мафиотската структура пази такова мълчание, че и досега ченгетата нямат представа за реалните количества наркотици и пари, с които работи петричкият Ескобар. През 2011 г. по искане на комисията „Кушлев“ съдът отнема имущества за близо 170 000 лв. на Огнян Атанасов и съпругата му. Оттогава по документи той е само земеделски производител, декларира доходи по около 10 000 лв. годишно, всичко е на баща му, а колите, които кара – на приятели.

Огнян Атанасов е съден в България за трафик на хора през границата с Гърция в началото на 90-те години, после се захваща с дрога. Верен съдружник му става Васил Маникатов от Сандански. И двамата са хванати и съдени в Гърция и през 1998 г. заедно бягат от затвора Касандра. След арест у нас, аверите се обвиняват взаимно в предателство и скъсват завинаги. Носят се слухове, че са натрупали милиони, затова през 2008 г. Маникатов е отвлечен от „Наглите“ и близките му плащат 240 000 евро откуп.

Припомняме, че Атанасов бе арестуван при съвместна акция на две полицейски дирекции ,в хода на работата им по залавянето на над 40 килограма хероин. В този канал бе замесен и Атанасов ,който бе задържан в дома си в село Тополница ,заедно с 5-има от помагачите му,които в последствие бяха освободени от ареста, но с повдигнати обвинения.

Ден след ареста Атанасов бе предаден на гръцките власти.

 

 

https://www.struma.com/krimi/tozi-put-murdane-nyama-gurcite-susipaha-topolnishkiya-narkodilur-o_145416/

Кратък линк

Още Новини