Трафик на дрога за 2 милиона евро прати елитна спортистка в затвора

Новини за 05.11.2019

Олимпийската участничка в леката атлетика Мадиеа Гафоор беше пратена за 8,5 години в затвора, след като беше призната за виновна по обвинения в трафик на наркотици.

27-годишната холандка, участвала в щафетата на 4х400 метра в Рио 2016, беше арестувана през юни, след като при рутинна проверка в германския град Елтен в багажника на колата й бяха намерени наркотици за 2 милиона евро.

Тя е пренасяла 50 кг таблетки екстази, 2 кг метамфетамини на кристали и е носила 11 950 евро в кеш.

„Шокирани сме от присъдата, издадена от германския съд. Нашата федерация осъжда действията на Гафоор, тъй като сме против употребата на наркотици и сме за плътното спазване на холандското законодателство“, обявиха от Холадската федерация по лека атлетика.

Мадиеа Гафор даде да се разбере пред съда в Клеве, че ще обжалва присъдата си. Тя пледира за невинност по всички обвинения. Лекоатлетката е обяснила, че според собствената й информация е пренасяла допинг и не е знаела, че всъщност транспортира наркотици. Холандката отказала да назове имената на хората, които са й дали дрогата, тъй като са страхувала за живота на своите приятели и роднини.

 

 

 

https://blitz.bg/sport/drugi/trafik-na-droga-za-2-miliona-evro-prati-elitna-sportistka-v-zatvora_442498.html

Кратък линк

Още Новини