Удар на полицията! Разкриха голяма наркооранжерия при спецакция в Селановци, има задържани

Новини за 22.05.2020

При съвместна специализирана операция на служителите от областната дирекция на МВР във Враца и районната прокуратура в Оряхово е разкрита наркооранжерия в село Селановци, стана ясно на извънреден брифинг с участието на старши комисар Янко Янколов, районният прокурор на Оряхово Гергана Кюркчийска и окръжният прокурор на Враца Десислав Начков. 
Това е поредната съвместна акция между областна дирекция на МВР и районната прокуратура,  която е част от стратегията на главния прокурор Иван Гешев за борба за битовата престъпност. 
Акцията е проведена на 15 май в землището на село Селановци. След подаден сигнал, униформените са локализирали терен в района на лозята в населеното място, съобщи наблюдаващият прокурор по образуваното дело Гергана Кюркчийска. Тя допълни, че мястото е било добре подбрано и труднодостъпно и за достъпът до него се е наложило да бъде използвана специализирана техника. 
На мястото са намерени 106 броя растения от рода на конопа, които са отглеждани добре. На мястото е задържано едно лице, а по-късно още трима. Един от съизвършителите се е укрил, но е установен от органите на реда в бивак на брега на река Дунав. В хода на специализираната акция са задържани още двама души. Общият брой на заловените до момента е 6, като всички от тях са мъже и са пълнолетни, допълни още Кюркчийска. Петима от тях са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а един, който е участвал епизодично е освободен с парична гаранция. 
Последвали са и претърсвания на имотите на арестуваните, 4 от които са в Селановци. В тях са открити съоражения за отглеждане на наркотичните растения, мобилни телефони, видеонаблюдение, незаконни боеприпаси, въздухопроводи и препарати за растителна защита. В дворно място в близост до жилището на един от арестуваните са намерени още 8 броя наркотични растения. 
Трима от петимата задържани под стража са криминално проявени и осъждани, а другите двама не са криминално проявени. Установено е, че част от тях са употребявали наркотични вещества и са известни на униформените с предишни прояви. 
Заловените демонститат висок жизнен стандарт и не работят никъде, допълни още районният прокурор. 
„Всички гледаме в една посока, работата ни не спира. Вчера проведохме още една операция в Козлодуй, при която имаме трима задържани“, каза ст. комисар Янко Янколов. 
Той допълни, че работата на полицията в малките населени места е трудна, тъй като хората там се познават и информацията се разпространява бързо, но въпреки това служителите на областната дирекция на МВР са успели да разобличат извършителите.  
„Работата по случая продължава“, увери Янколов. 
За нарушителите на закона се предвиждат наказания от 2 до 5г. лишаване от свобода и глоби от 5 000 до 10 000 лева, каза окръжният прокурор Десислав Начков. 

 

 

 

 

https://www.bulnews.bg/article/375536?fbclid=IwAR378hTwmo_k_JGiVqynaiaR-VkRCymEfnxdvnBBv9DjbXJVv2PXbKRzLB4

Кратък линк

Още Новини