Ученик, убил пияния си баща насилник, отива на съд

Новини за 24.03.2020

На 1 януари 2019 г. 17-годишният тогава Владислав А. наръгал с нож 42-годишния си родител

Варненската окръжна прокуратура предаде на съд ученик, убил баща си при условията на превишаване пределите на неизбежната отбрана, съобщава "Труд". На 1 януари 2019 г. 17-годишният тогава Владислав А. наръгал с нож 42-годишния си родител в опит да предпази майка си от домашно насилие. Семейството руснаци, родом от Москва, от 5 г. живеело в аксаковското с. Осеново и се заело да строи дом. Владислав посещавал частна гимназия във Варна и бил отличник. Бащата Антон обаче се пристрастил към чашката и под въздействието на алкохола ставал агресивен и често биел жена си. Ден след Нова година, без да е изтрезнял, Антон се нагълтал с голямо количество питиета и отново вдигнал лют скандал на съпругата си Светлана. Взел пластмасовата тръба от прахосмукачката и започнал да е налага. Владислав започнал да записва скандала с телефона си, но след като конфликтът ескалирал, решил да се намеси. 

Отишъл в хора и призовал таткото да спре побоя. Антон отвърнал, като нападнал сина си с метла с дълга дръжка. Обиждал и ругаел и жена си, и Владислав. Момчето успяло да се отскубне от насилника, взело кухненски нож и нанесло два удара в шията му, докато той опитвал да удуши жена си. От ударите Антон паднал на земята, а от раните шурнала кръв. Пребитата Светлана повикала спешна помощ, но медиците само установили смъртта на съпруга й, настъпила в резултат от остра кръвозагуба, аспирация на кръв и въздушна емболия. Според прокуратурата причина за престъплението е силното раздразнение на сина, предизвикано от насилието и тежките обиди, отправени от баща му. След убийството Владислав бе задържан за кратко, но после съдът го пусна под домашен арест под надзора на инспектор от детска педагогическа стая.

По време на разследването младежът е съдействал за разкриване на обективната истина, посочиха от държавното обвинение. снимки- архив Труд- Недостроената къща на московчани в с. Осеново, където се разиграла трагедията и Владислав в съдебната зала при определяне на мярката му за неотклонение.

https://blitz.bg/kriminalni/uchenik-ubil-piyaniya-si-bashcha-nasilnik-otiva-na-sd_news734979.html

Кратък линк

Още Новини