Шестима в ареста за разпространение на дрога в Пловдив и Съединение

Новини за Синтетични наркотици-Амфетамини 20.11.2020

Шестима са задържани при акция на полицията за борба с наркотиците на територията на Пловдив и Съединение, съобщи областната дирекция на МВР.

Над килограм марихуана са открити в квартирата на уличен дилър в областния град. Първоначално криминалистите намерили у него 5 гр трева. Извършили обиск в жилището му с колеги и там се натъкнали на още по-голямо количество - килограм. Марихуаната била разпределена в пликчета и готова за улична продажба. Задържаният е 36-годишен от Димитровград и бил с богато криминално минало. В хода на акцията при проверка на друго лице от криминалния контингент - 20-годишен, също димитровградчанин, пък открили метаамфетамин. При последвал обиск в жилището му намерели таблетки екстази.

При проверки по линия безопасност на движението пък бил установен 32-годишен водач, шофирал след "коктейл" от марихуана, амфетамин и метамфетамин. При последвалата проверка в дома на мъжа служители на криминална полиция открили полиетиленов плик, съдържащ около 5 гр марихуана. Униформени от районното управление са задържали с наркотици и двама младежи от Съединение - 18-годишно момче, което носело в себе си хашиш и 21-годишен, от който били иззети пликче тип “спейсбег“.

Случаите са докладвани в прокуратурата, а работата по документиране на престъпленията продължава в хода на образуваните досъдебни производства по описа на РУ Труд. В хода на акцията са започнати и две проверки за държане и разпространенние на акцизни стоки. От два адреса в Съединение са иззети 1500 къса цигари и около 3 кг безакцизен тютюн.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/novini/article/9240411

Кратък линк

Още Новини