Шофьорите, които сядат зад волана след употреба на наркотици са на възраст между 18 и 25 години

Новини за 13.08.2019

Според данните на Пътна полиция най-често водачите, които са констатирани да шофират след употреба на ,упойващи вещества са млади хора,  на възраст между 18 и 25 години,  каза говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева:

"От една страна е важен и факторът употреба на алкохол и наркотични вещества, който въпреки активността на служителите от Пътна и от Охранителна полиция, към момента продължава да е на лице. във всяко едно от крайбрежните управления - Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Царево и Приморско, благодарение на местната власт тези управления са снабдени с дрегери за тестване на водачите за употреба на наркотични вещества. Те се ползват изключително активно в летния период. 
Констатациите са действително безпристрастни. В повечето от случаите самите водачи отказват да дадат кръв за химичен анализ, като по този начин признават вината си за употребата на наркотик. Образува се бързо полицейско производство. Ако водачът откаже да бъде тестван това не означава, че на водача ще му бъде простено и е невинен. Задължително ще лбъде санкциониран по надлежния ред. ще дадат и кръв за химичен анализ, за доказване по безспорен начин дали шофьорът е употребил алкохол или наркотици", посочи още Цветелина Рандева.

 

 

http://bnr.bg/burgas/post/101154515/shofyorite-koito-sadat-zad-volana-sled-upotreba-na-narkotici-sa-na-vazrast-mejdu-18-i-25-godini
 

Кратък линк

Още Новини