Шуменски полицаи са задържали двама местни жители за притежание на наркотични вещества

Новини за 08.08.2019

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и криминалисти от областната дирекция на полицията в Шумен са установили и задържали двама местни жители за притежание на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Около 18.00 ч., по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е извършена проверка на двама 23-годишни младежи на ул. "Владайско въстание" в града. Тя била провокирана от съмнителното им поведение, след като забелязали полицейските служители.

При извършен обиск на В.С. било намерено бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на амфетамин. В чантата му била открита и електронна везна. У Т.Н. били намерени 10 таблетки, зелени на цвят, които по негови данни били екстази. При претърсвания в обитаваните от тях жилища в едното е намерен канабис, в другото - суха листна тревна маса, по думите на притежателя й - "чай за пушене". 

Двамата били задържани в неделя за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Младите мъже нямат криминалистически регистрации и не са осъждани. 

 

 

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2056794

Кратък линк

Още Новини