32 обвинения след мащабната акция на ГДБОП срещу наркоразпространението

Новини за 13.08.2019

Седем души са в ареста, а други 25 са с европейска заповед за арест след мащабната операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура срещу наркоразпространението в страната, която се проведе в четвъртък, 8 август.

Обвинения са повдигнати на всички 32 души, съобщиха от прокуратурата. Сред все още издирваните са и тримата ръководители на разбитата организирана престъпна група. Акцията се проведе на територията на София, Пловдив и Поморие, както и в други места из страната.

От прокуратурата припомниха за кампанията "Те тровят вашите деца" от края на 2016 г., когато из София бяха разпространени листовки със снимки на лица, за които се твърдеше, че разпространяват наркотици. Организаторите на кампанията така и не станаха ясни.

По думите на ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Франтишек Петров част от лицата, които са били показани по време на кампанията, са част от организираната престъпна група, разбита при акцията. Работата по случая е започнала горе-долу около кампанията - преди две години и половина.

Членовете на групата са продавали наркотици не само на едро, но и на дребно - по партита и из заведения, както и чрез собствена дилърска мрежа. Има данни, че групата е притежавала поне две наркооранжерии. Сред предлаганите наркотици са били хероин, кокаин, екстази и др.

Групата е действала от около 4-5 години като е снабдявала някои по-малки групи в столицата. Някои от членовете са се присъединявали към нея доброволно, а други - принудително чрез насилие.

 

 

https://www.webcafe.bg/newscafe/bulgaria/id_1983966491_32_obvineniya_sled_mashtabnata_aktsiya_na_GDBOP_sreshtu_narkorazprostranenieto

Кратък линк

Още Новини