600 оръжия и 400 кг наркотици изгориха в Македония в чест на Международния ден за унищожаване на оръжието

Новини за 11.07.2019

Шестстотин оръжия и 400 кг наркотици са изгорени днес в пещта на "Евро-Никел Индъстри" в Кавадарци.

Събитието беше организирано от Министерството на вътрешните работи, Агенцията за управление на конфискуваното имущество и компанията в Кавадарци и по повод 9 юли, Международния ден за унищожаване на оръжието.

Вътрешният министър Оливер Спасовски проследи унищожението, а в изявление пред медиите Министерството на вътрешните работи отбеляза повишената ефективност при разкриването на незаконното притежание на оръжия и търговията с наркотици.

„През 2018 г. увеличихме ефективността на полицията с 43% в областта на откриването на наркотици, като това е най-доброто представяне през последните 10 години“, подчерта министърът.

Фатон Асани, директор на Агенцията за управление на конфискуваното имущество, информира, че след първото унищожаване на наркотици през 2015 г., следващото е било миналата година, а сега, след шест месеца, има повторно унищожение.

 

 

https://topnovini.bg/novini/832800-600-orajiya-i-400-kg-narkotitsi-izgoriha-v-makedoniya-v-chest-na-mejdunarodniya-den-za-unishtojavane-na-orajieto?img=2

Кратък линк

Още Новини