Връчване на грамоти на доброволците по превенция на наркоманиите от Община Банско

Новини за 19.06.2018

На 18 юни 2018 г. ученици от гимназиите в Банско получиха грамоти за доброволческата си дейност по превенция на наркоманиите за учебната 2017-2018 година. Грамота получиха и „Защитени жилища 3 и 4“ в Банско за регулярните срещи по превенция на наркоманиите с ползвателите на социални услуги там.

Г-жа Мария Главчва - секретар на МКБППМН в Община Банско, на официална церемония в Посетителския информационен център  въчи грамоти на учениците в клубовете по превенция на наркоманиите от Професионалната гимназия по електроника и енергетика, Гимназията по туризъм и обитателите на „Защитени жилища 3 и 4“.

Официални гости на събитието бяха д-р Теменужка Любенова – председател на Общински съвет по наркотични веществ (ОбСНВ) Благоевград, и Магделена Рахова – секретар на ОбСНВ Благоевград , която от години работи с доброволците в клубовете по превенция на наркоманиите в Община Банско. Д-р Любенова развълнува присъствщите със своето обръщение към тях и ги изненада с малка книжка – подарък за всеки.

На срещата беше представена  най-новата презентация на ОбСНВ Благоевград – „Пуста мнладост: ни се с пари, милай мамо, не купува“, която завършва с изпълнение на песента „Пуста младост“ от младите наследници на фолклорна група „Бански старчета“, които лично присъстваха и изпълниха на живо още няколко песни – поздрав за всички присъстващи.

Събитието се организира по повод 26 юни – Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркоттици,  като по този начин и официално се закри работата на клубовете по превенция на наркоманиите в училищата в Община Банско за учебната 2017-2018 година.  През лятото дейността в тази посока продължава през инициативата „Лято без наркотици“.

По-рано грамоти за доброволческата си дейност по превенция на наркоманиите за учебната 2017-2018 година получиха и учениците от НУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Банско; СУ „Неофит Рилски“ - гр. Банско, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Места и ОУ „Св. Климент Охриски“ – гр. Добринище. Благодарим и на всички тях за участието им в клубовете и активната им гражданска позиция по отношение превенцията на наркоманиите.

 

 

 

Кратък линк

Още Новини