Пресконференция на американския лекарски съвет от днес- 30.08.19 г.

Новини за Цигари 30.08.2019

По време на днешната пресконференцияна американския генерален консултант, окончателно се взе решение , че марихуаната и електронните цигари   представляват сериозната опасност за човешкото здраве, особено за младите хора и бременните жени.

Причината за пресконференцията бе голямата загриженост  на самия  президента на Америка-Доналд Тръмп за здравето на подрастващите американци.

 По време на конференцията беше подчертано, че марихуаната и електронните цигари причиняват  пристрастяване и съдържат голямо количество THC- вещество, което е много вредно за човешкото здраве. То може да повлияе негативно  на развитието на  мозъка на младите, може да провокира загуба на паметта, спад в коефициента на интелигентност ,  шизофрения, опит за самоубийство.

 Ако бременната жена пуши марихуана, това може да предизвика преждевременно раждане, ненормално развитие  на бебето, дори смърт в бъдеще.

 В заключение, беше приета забраната за продажба на марихуана и електронни цигари на  млади хора и бременни жени в Америка.

 

Кратък линк

Още Новини