Проведе се среща на добротворците в кампанията "Приятели, наши връстници гладуват! Да спрем това!"

Новини за 15.05.2019

 

             


             

              Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград, съвместно с Православния информационен център към Неврокопската света митрополия организираха среща с дарителите в кампаниите „Приятели, наши връстници гладуват. Да спрем това!“ – за Коледа и за Великден на 14.05.2019 г. в зала „22-ри септември“ на Община Благоевград.
              На събитието присъства и Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, който лично благодари за втора поредна година на всички добротворци.
              Успяхме да съберем над 1,5 тона хранителни продукти, които бяха раздадени на над 300 семейства с наркозависими деца, мизерстващи граждани и други. Останалото количество храна бе предоставено на кухнята за бедни към храм „Свети Николай Чудотворец“ в квартал „Грамада“.
              Събитието започна с поздрав на деца от II клас при II ОУ „Димитър Благоев“ от клуб по интереси "Магията на танца" с р-л  Ваня Георгиева. Заместник-кметът по хуманитарните дейности Христина Шопова се обърна към присъстващите, като им благодари за тяхната активност и съпричастност в проведените досега кампании. В словото си Неврокопският митрополит Серафим разказа на многото деца, изпълнили залата, за  Чудото с разслабления във Витезда, който си нямал човек да го спусне във водата, раздвижвана от Ангела Господен. 
               След архиерея кратко слово към дошлите отправи д-р Теменужка Любенова, председател на ОбСНВ Благоевград. Тя призова към активност на „малките хора“, които заедно могат да променят света.   
               В подготвената от екипа на Православния център презентация Мирела Кючукова представи обобщено резултата от общото дело в подпомагане на семействата на наркозависимите, болни, бедни и самотни хора – десетките кампании по събиране на храни, доброволческата кухня за бедни, базари и други.
                За насърчаване на благородната кауза на проявилите активност ученици и граждани бяха раздадени повече от 100 грамоти.

 

 

 

 

Кратък линк

Още Новини