Конкурси в памет на Джовани Фалконе И Вероника Герин

22.03.2019На 26.03.2019 г. /вторник/ и на 28.03.2019 г. /четвъртък/ в зала "22 Септември" в град Благоевград ще се проведат церемониите по награждаване в двата конкурса в памет на Джовани Фалконе и в памет на Вероника Герин, организирани от Община Благоевград, по идея на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград.

Награждаването в конкурса за магистрати и полицаи "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж" в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе ще се проведе на 26.03.2019 г. /вторник/ от 11:00 часа в зала "22 Септември" в град Благоевград. Конкурсът е учреден през 2009 г. от община Благоевград, със съдействието на Посолството на Република Италия. С провеждането му се цели да бъдат подпомогнати усилията на тези магистрати и полицаи, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви, каквито се наблюдават като тенденция , както на локално, така и на национално ниво. По този начин, с общи усилия е постижимо, да бъдат наложени съвременни личности от институциите, олицетворяващи държавността, които да бъдат популярни и уважавани в обществото и особено сред подрастващите. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Награждаването на номинираните журналисти в конкурса в памет на Вероника Герин  „Сърце и слово срещу наркотиците”  ще бъде на 28.03.2019 г. /четвъртък/ от 11:00 ч. в зала "22 Септември" в град Благоевград,  Конкурсът „Сърце и слово срещу наркотиците” се организира в памет на ирландската журналистка Вероника Герин. Той стартира за първи път през 2007 година с подкрепата на община Благоевград и посолството на Ирландия в България. Чрез конкурса се почита паметта на всички журналисти, които са загинали, защитавайки обществено значими каузи. Kонкурса за журналисти в памет на Вероника Герин  „Сърце и слово срещу наркотиците”  цели подкрепа и популяризиране работата на журналистите, които системно и адекватно, с изразена гражданска позиция, отразяват проблемите свързани с наркотиците, представянето им, както и на Вероника Герин, като положителен пример в дейностите по превенция на наркоманиите на учениците.

Кратък линк

Още Новини